Vikingii au salvat populația irlandeză de la declin rapid

Vikingii ar fi putut salva populația irlandeză de la dispariție și au ajutat la revitalizarea națiunii aflate în dificultate, au sugerat dovezi arheologice. Experții au crezut anterior că populația irlandeză a crescut sănătos până la Marea Faimă din anii 1840. Cu toate acestea, dovezile arheologice descoperite la începutul anilor 2000 sugerează că în aproximativ 700AD, populația a intrat într-un declin rapid, dar misterios. Cercetătorii de la Queen’s University Belfast au reușit să determine populația în scădere datorită algoritmilor științifici arheologici, care sugerează populațiile.

De exemplu, cu cât mai multe clădiri dintr-o anumită perioadă sugerează populații mai mari. Dr. Rowan McLaughlin a spus: „Milioane de oameni au trăit în Irlanda în perioada preistoriei și în cele mai timpurii creștine.

„În jurul anului 700, această populație din Irlanda a intrat în misteri într-un declin, poate din cauza războiului, foametei, ciumei sau tulburărilor politice. „Cu toate acestea, nu a existat o singură cauză sau eveniment unic, deoarece declinul a fost un proces treptat.”
Abia după ce vikingii au intrat în Irlanda în secolul al X-lea, populația a început să crească din nou, mulți irlandezi având „sânge viking” ca urmare a extinderii scandinavilor. Dr. McLaughlin a continuat: „Vikingii s-au stabilit în Irlanda în secolul al X-lea, în faza declinului și, deși au fost puțini la număr, au avut mai mult succes decât„ băștinașii ”în extinderea populației. „Astăzi, dovezi genetice sugerează că mulți irlandezi au sânge viking”. Emma Hannah, o autor principal a lucrării care a fost publicată în Journal of Archaeological Science, a adăugat: „Adesea în arheologie, suntem concentrați pe interpretarea dovezilor de pe un singur site, dar analizarea cantităților de date în acest fel ne permite să ne gândim. cam pe termen lung.
„Acum cunoaștem aceste tendințe largi, putem înțelege mai bine detaliile vieții de zi cu zi.” O săpătură arheologică recentă din Norvegia a evidențiat și legătura dintre războinicii scandinavi și irlandezi. Un mormânt al unei femei îngropate într-o barcă a scos la iveală unele dintre artefactele cu care femeia a fost îngropată provenind din Marea Britanie și Irlanda, cum ar fi o broșă în formă de crucifix, cea mai probabil luată în timpul unui voiaj viking. Aina Heen Pettersen, de la Departamentul de Studii Istorice al NTNU, a declarat: „Decorația și designul în sine ne spun că a venit din Irlanda și că a fost cândva o parte dintr-o amenajare a harnașamentului.

„A fost obișnuit între vikingi să împartă accesoriile de hamuri decorative și să le refolosească ca bijuterii. Au fost păstrate mai multe elemente de fixare pe partea din spate a acestei broșe și au fost folosite pentru a fixa curele de piele la ham. „Noii proprietari norvegieni au atașat un știft la una dintre elemente de fixare, astfel încât să poată fi folosit ca o broșă. „Călătoriile vikinge – fie pentru raiduri, tranzacții sau alte expediții – au fost centrale în societatea norvegiană. „Asta însemna că a fost important să participi la această activitate, nu numai pentru bunurile materiale, ci și pentru a crește atât starea ta, cât și statutul familiei tale.”

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds