PROIECȚIA FILMULUI CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIUL

În data de 5 septembrie 2019, în curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost organizată proiecția specială a filmului etnografic „Călărași – un ținut la poarta raiului”, în regia lui Dumitru Grosei.Proiecția de film a fost precedată de o discuție cu autorul filmului și echipa de creație, precum și comunicatorii invitați, printre care doamna Larisa TUREA, cunoscut critic de teatru și film, scriitorul Dumitru CRUDU, jurnalistul Valentina BUTNARU, etnograful Dorina ONICĂ, precum și unul din protagoniștii filmului, doamna Tatiana POPA, director al Muzeului „Casa Părintească”, satul Palanca, raionul Călărași.
Evenimentul a continuat cu un program folcloric prezentat de Ansamblul „Ștefan Vodă”, conducător și interpret, Artist al Poporului Tudor Ungureanu și Formația folclorică „Renașterea” din or. Călărași.
Proiecția de film a deschis șirul de acțiuni culturale prilejuite de împlinirea a 130 ani de la fondarea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală – cu genericul „130 de istorie și cultură națională”.

Comentează


This will close in 30 seconds