„Poloneze și românce care au schimbat lumea”

De astăzi, 19 octombrie și până pe 30 noiembrie, plimbându-vă pe strada 31 august 1989 veți putea admira pe gardul Muzeului Național de Istorie a Moldovei o expoziție în aer liber, care a adunat împreună poveștile fascinante a 34 de femei care au avut curajul de a-și schimba țara, Europa și lumea.

 
„Poloneze și românce care au schimbat lumea” descrie personalități care mai mult sau mai puțin, sunt cunoscute publicului larg. Printre protagonistele expoziției – 17 poloneze și 17 românce – s-au aflat luptătoare pentru independență sau drepturile femeilor, precum și pioniere în domeniul științei sau al sportului. Mulțumită determinării și forței lor morale, putem afirma că trăim astăzi mai bine.
 

Expoziția a fost realizată cu ocazia Centenarului redobândirii Independenței Poloniei și al Marii Uniri a României, în 2018, de Institutul Polonez din București. Acesta se înscrie și în contextul sărbătoririi Anului Drepturilor Femeii, proclamat de parlamentul polonez cu ocazia aniversării a 100 de ani de la obținerea de către femeile poloneze a drepturilor depline de vot.

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds