Mormânt de războinic uimitor – descoperit în Anglia

În interiorul unui mormânt vechi de 2.200 de ani, arheologii au descoperit un scut uimitor din epoca fierului, împreună cu un car și doi ponei.O echipă de arheologi condusă de Paula Ware de la MAP Archaeological Practice Ltd. a descoperit mormântul de lângă Pocklington, Anglia. Scutul, care are o lungime de aproximativ 75 de centimetri, a fost descoperit în iulie 2018, dar adevărata sa glorie a fost dezvăluită recent doar după finalizarea conservării “, a spus Ware pentru Live Science. Restaurarea a dezvăluit că scutul este decorat cu o serie de vârtejuri complexe și ceea ce arată ca o sferă care iese din centrul său.

Mormântul a ținut și resturile unui bărbat care avea circa 40 de ani când a murit. Pe lângă carul și doi ponei „sărători”, site-ul a fost umplut cu mai multe articulații de porci și o furculiță de sărbătoare atașată la o coastă de porc, a spus Ware. Două broșe mici – una din bronz și cealaltă din sticlă – au fost găsite și în mormânt. Natura elaborată a înmormântării indică faptul că bărbatul decedat trebuie să fi fost „un membru semnificativ al societății sale”, a spus Ware.

Carurile antice nu sunt cu totul neobișnuite în înmormântări. O cară tracică în vârstă de 2.000 de ani a fost descoperită în 2008, alături de oasele a doi cai și un câine în ceea ce este acum Bulgaria, Live Science a raportat anterior. Practica îngropării nobililor în apropierea carourilor din Bulgaria a fost deosebit de populară pe vremea Imperiului Roman, care a durat în urmă cu aproximativ 2.100 până la 1.500 de ani. În urmă cu aproximativ 2.500 de ani, un prinț celtic în ceea ce este astăzi Franța a fost înmormântat într-un mormânt fastuos complet cu ceramică superbă, un vas de băut cu vârf de aur și  un car, a raportat Live Science. Arheologii au anunțat în 2014 că au descoperit o cameră de înmormântare în vârstă de 4.000 de ani, care deține două căruțe pe patru roți și o mulțime de comori în țara Georgiei, în sudul Caucazului.

Noul mormânt și carul nou-descoperit au fost descoperite când echipa arheologică excava o zonă în care urmau să fie construite case. Cercetătorii intenționează să publice rezultatele descoperii efectuate.

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds