Descoperirea neașteptată a unei așezării din epoca bronzului ce conține circa 1.500 de piese

Descoperirea a fost făcută în Białołęka, una din capitala celor 18 districte din Varșovia. Arheologii s-au confruntat cu așezarea veche de 3.000 de ani după ce au inspectat un teren desemnat pentru construirea unei piscine. La început, excavatoarele responsabile cu examinarea parcelei se așteptau să găsească unele semne ale unei vechi tabere sezoniere.

În schimb, au descoperit rămășițele unei așezări din epoca bronzului târziu. Săpăturile au fost efectuate de Fundația Ab Terra, care supraveghează analiza arheologică a șantierelor de construcții.

Grupul a spus: „Ne așteptam să descoperim urmele unei mici tabere sezoniere, dar s-a dovedit că am găsit rămășițele unei mari așezări ale culturii lusatiene de acum 3.000 de ani – epoca bronzului târziu.

„Această așezare a fost asociată cu un curs de apă mic care este redirecționat astăzi, dar în timpurile preistorice cursul de apă curgea cu câteva zeci de metri mai aproape de zona de cercetare actuală. „Urmele lacului oxbow și nivelul ridicat al apelor subterane au fost surprinse sub formă de urme geologice.

Cultura lusatiană a existat de-a lungul epocii bronzului și a epocii timpurii a fierului, sau 1300 î.Hr. până la 500 î.Hr. Lusații au trăit în cea mai mare parte din ceea ce este Polonia modernă, Republica Cehă, Slovacia, Ucraina și Germania.

Alături de așezarea din epoca bronzului, arheologii au descoperit și dovezi ale altor culturi.

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds