Descoperire arheologică senzaţională: Vestigii cu o vechime de 2000 ani care schimbă istoria Imperiului Roman

Arheologii au fost uimiți de descoperirea a cinci schelete din Dorset, care fac lumină asupra cetății Romane și asupra Marii Britanii la sfârșitul epocii fierului și a declinului ei înainte de Evul mediu.

Durotriges a fost unul dintre triburile celtice care trăiau în Marea Britanie, înainte de invazia romană în 43 d.Hr, care locuia în Dorsetul modern, Wiltshire de sud, Somerset și Devon. Dr. Mike Russell este lector principal în istoria preistorică și romană la Universitatea Bournemouth, co-director al unui proiect care vizează trecerea de la epoca fierului la perioada romană. În 2015, echipa sa de arheologi a descoperit cinci schelete la Winterborne Kingston, ceea ce a oferit o perspectivă incredibilă asupra speranței de viață, a viziunilor religioase și a bolilor la acea vreme.

în același an Dr. Russell a dezvăluit de ce aceste descoperiri oferă o perspectivă asupra Marii Britanii înainte, în timpul și după Imperiul Roman. El a spus: „Îi putem îmbătrâni, să aflăm care a fost speranța de viață, dacă sunt bărbați sau femei, care a fost starea lor relativă de sănătate.

Dr. Russell a explicat de ce mormintele sugerează că această populație nu era creștină. El a adăugat: „Seria de cinci morminte pe care le-am găsit în Winterborne avea trei morminte de sex feminin și doi bărbați. „Mormintele bărbătești, avem de-a face cu persoane care sunt culcate pe spate, cu capul la  est, așa că putem spune imediat că nu sunt creștine. „Au bunuri pe care comunitățile creștine timpurii nu le aveau. în jurul corpului sunt mici cuie de fier care indică unde erau pereții sicriilor.

Cele două înmormântări feminine au dovedit că purtau pantofi.”O femeie care a murit avea circa 80 de ani iar celelalte circa 40 de ani, când se credea că speranța de viață ar fi de aproximativ 30 de ani în timpul Imperiului Roman. Russell a continuat: „Există și o înmormântare destul de deviantă, aceasta este o femeie în vârstă, de aproximativ 80 de ani, care a fost decapitată, deci cauza morții este destul de clară. „Cea mai bună descoperire din punctul meu de vedere este aceasta.

„La picioarele ei, puteți vedea un mic vas de ceramică, un castron foarte simplu, care datează din jurul anului 380-390 d.Hr”. „Ne putem imagina că trecând din generație în generație, datează mormântul până în jurul anului 450 d.Hr, de ce este atât de important? Pentru că la 50 de ani se termină Marea Britanie. „Este vorba despre oameni care trăiau prin tulburări economice, inflație, șomaj în masă, imigrație în masă, invazie, război. Aceste cinci morminte sunt mult mai semnificative decât orice găsit în Staffordshire Hoard.

SURSA:www.express.co.uk

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds