British Museum cel mai fenomenal muzeu din lume (FOTO)

Muzeul britanic, din Londra, Marea Britanie, este o instituție publică dedicată istoriei, artei și culturii umane. Colecția sa permanentă de aproximativ opt milioane de lucrări este una dintre cele mai mari și mai cuprinzătoare existențe, fiind extinsă pe larg în perioada Imperiului Britanic. Documentează povestea culturii umane de la începuturile sale și până în prezent.  A fost primul muzeu național public din lume.
Muzeul britanic a fost înființat în 1753, bazat în mare parte pe colecțiile medicului și omului de știință irlandez Sir Hans Sloane.  S-a deschis pentru public pentru prima dată în 1759, în Casa Montagu, pe locul clădirii actuale. Extinderea sa în următorii 250 de ani a fost în mare parte rezultatul extinderii colonizării britanice și a dus la crearea mai multor instituții filiale, prima fiind Muzeul de Istorie Naturală în 1881.
În 1973, British Library Act 1972 a detașat departamentul de bibliotecă de Muzeul Britanic, dar a continuat să găzduiască acum biblioteca britanică separată în aceeași sală de lectură și clădirea muzeului până în 1997. Muzeul este un organism public non-departamental sponsorizat de către Departamentul pentru Tehnologii, Cultură, Media și Sport, precum șitoate muzeele naționale din Marea Britanie, nu percepe nicio taxă de intrare, cu excepția expozițiilor de împrumut. 
Proprietatea asupra unora dintre cele mai cunoscute obiecte originare din alte țări este contestată și rămâne obiectul unor controverse internaționale, în special în cazul marmurelor Partenon.

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds