Biserica veche de 1.500 de ani, descoperita langa Ierusalim. E incredibil de bine conservata (Video&Galerie foto)

Dupa 3 ani de sapaturi in Beit Shemesh, langa Ierusalim, arheologii au scos la iveala o biserica veche de aproape 1.000 de ani, extrem de bine conservata.

Judecand dupa o inscriptie aflata pe peretii edificiului, aceasta este inchinata unui “glorios martir”.

Identitatea acestuia nu este insa cunoscuta pentru moment, arata IFL Science.

Potrivit Autoritatii israeliene a Antichitatilor, constructia bisericii, care este impanzita cu mozaicuri multicolore reprezentand animale si plante, dar si figuri geometrice, a fost finantata de insusi imparatul Tiberiu al II-lea, ceea ce sugereaza faptul ca martirul caruia i-a fost inchinat lacasul de cult era cu adevarat important.

De fapt, biserica e doar o parte din descoperire, ea aflandu-se in centrul unui mare complex. Lacasul de cult este de forma rectangulara, cu coloane de marmura si are mai multe cape

In plus, biserica, din perioada bizantina, fapt sugerat de un vultur desenat pe mozaicul podelei, simbolul Imperiului Bizantin, are si un baptisteriu cu scurgere din calcit.

A fost gasita si o camera in subteran, unde, probabil, se afla ramasitele unor sfinti.

“Cunoastem cateva sute de biserici din Tara Sfanta, dar aceasta biserica le depaseste pe majoritatea dintre ele prin stadiul de conservare”, a afirmat Benjamin Storchan, seful santierului arheologic. 

 

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds