Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Căuşeni, restaurată din banii SUA

Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Căuşeni, una dintre perlele arhitecturale ale Republicii Moldova, urmează să fie restaurată. Lăcaşul sfânt va fi renovat graţie unui proiect care a fost lansat astăzi de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chişinău.

Proiectul prevede desfăşurarea unor lucrări de conservare a frescei din interiorul bisericii şi consolidarea zidăriei acesteia.

Biserica are o istorie zbuciumată: a fost pângărită de tătari şi batjocorită în anii ateismului de comunişti. Acum are şanse să-şi recapete splendoarea de altă dată, spun muzeografii.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova a declarat că restaurarea bisericii ţine în primul rând de conservarea patrimoniului naţional.

Restaurarea bisericii, care datează din secolul al XVII-lea, este susţinută de Fondul Ambasadorilor SUA pentru Conservare Culturală.

Reconstrucţia va dura patru ani, iar prima etapă va începe chiar în această toamnă. Monumentul se află în gestiunea Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

Sursa Text: Jurnal.md

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds