Zid vechi format din oase și cranii umane descoperite în Belgia

Arheologii au descoperit rămășițele tulburătoare ale unui zid realizat în întregime din resturi umane la o catedrală belgiană.Descoperirea macabră a unei partiții vechi de 500 de ani a fost descoperită la Saint-Bavo, în orașul belgian Ghent. Peretele a fost construit din coapse și oase de la adulți, cu cranii care umpleu spațiile structurii. Arheologii cred că oasele au fost scoase din cimitirul din afara bisericii pentru a face loc noilor morminte. Experții cred, de asemenea, că rămășițele scheletice nu ar putea fi aruncate, ceea ce înseamnă că au fost re-expuse ca materiale pentru zidul bisericii. Deși catedrala a fost construită în secolul al XVII-lea, arheologii cred că oasele aveau deja 200 de ani când erau folosite ca materiale de construcție. Janiek De Gryse, șefa proiectului a declarat pentru Brussels Times: „Acesta este un fenomen pe care încă nu l-am întâlnit aici.

Scheletele nu pot fi doar aruncate. „Având în vedere că credincioșii au crezut într-o înviere a trupului, oasele au fost considerate cea mai importantă parte. „De aceea, case de piatră au fost uneori construite pe zidurile cimitirului orașului: pentru a adăposti cranii și oasele lungi în ceea ce se numește osuar.” Catedrala Saint-Bavo a fost construită pe locul fostei Paraclis a Sfântului Ioan Botezătorul construită în 942, iar construcția bisericii gotice a început în 1274. În 1556, trupe de calviniști au vizitat bisericile catolice din Olanda, spulberând vitralii, distrugând statui, picturi și alte opere de artă considerate idolatre. Tulburătorul zid Saint-Bavo face comparație cu una dintre cele mai mari și mai bine păstrate colecții de oase și cranii umane străvechi din Marea Britanie, găsite într-o biserică mică din Biserica St Leonard, Kent. Această colecție prezintă peste 1.000 de cranii de pe rafturile găsite în patru golfuri arcuite, cu o singură stivă de oase mai mare de 1,8m (6ft) înălțime. Fotograful Darragh Field, care a vizitat, a vizitat colecția, a declarat: „Este cea mai bună colecție de oase și cranii antice din țară și unul dintre doar două osuare din Marea Britanie, așa că a trebuit să mă duc să mă văd singur
„S-a crezut că oasele sunt rămășițe ale celor căzuți în bătălia de la Hastings, dar se dovedește că erau rezidenți locali din secolele XIII-XV. „Rămășițele sunt în cea mai mare parte feminine, cu doar câteva cranii care prezintă semne de traumă din lovituri.” Deși este imposibil de estimat numărul de oase din colecție, lucrările recente au ghicit că totalul indivizilor reprezentați în stivă este de aproximativ 2.000. Multe dintre cranii sugerează ruperea și vătămarea, în timp ce altele indică dovezi ale bolii din alimentația și infecția precare.

Sursa: express.co.uk

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds