MUZEUL ȘI SOCIETATEA: PROVOCĂRILE NOILOR PARADIGME

 Stimați cercetători, muzeografi și prieteni ai Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, în această toamnă, muzeul va sărbători 130 de ani de la înființare. Este cel mai vechi muzeu public din spațiul basarabean, prima instituție de cercetare din regiunea noastră, angajații căreia au editat și una din primele reviste științifice de la Chișinău – Buletinul Muzeului Național din Chișinău (în prezent, apare într-o serie nouă, având denumirea Buletin Științific. Revistă de Etnografie, Științele Naturii și Muzeologie).

Între evenimentele de referință organizate cu prilejul aniversării de 130 de ani este și Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice, care se va desfășura vineri, 25 octombrie curent, având genericul: „Muzeul și societatea: provocările noilor paradigme”. Vă invităm să reflectăm împreună asupra importanței muzeului în viața socială, asupra modului cum se configurează oferta muzeului în raport cu schimbările paradigmelor sociale. În această ordine de idei, sugerăm câteva domenii tematice în care se pot încadra comunicările participanților la sesiune:
 • Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – 130 de ani;
 • Discursul muzeal în contextul științelor socio-umaniste;
 • Dimensiuni ale cercetării științelor naturii și educației ecologice în cadrul muzeelor;
 • Dezvoltarea societății prin patrimoniu.
Vor fi binevenite, de asemenea, și alte comunicări consacrate problemelor actuale ale etnografiei, etnologiei, muzeografiei, antropologiei culturale, științelor naturii, patrimoniului cultural național. Așteptăm titlurile comunicările Dvs. până la 1 octombrie curent, pe adresa: andrei.prohin@gmail.com Vă rugăm să indicați numele complet al autorului/autoarei, titlurile științifice/științifico-didactice și instituția pe care o reprezentați.

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds