Arheologii ai descoperit un car cerimonial intact în Pompei

MILAN – Oficialii site-ului arheologic Pompei din Italia au anunțat sâmbătă descoperirea unui car ceremonial intact, aceasta fiind una din mai multe descoperiri importante făcute în aceeași zonă, în afara parcului de lângă Napoli. Carul, cu elementele sale de fier, decorațiuni din bronz și rămășițele mineralizate din lemn, a fost găsit în ruinele unei așezări la nord de Pompei, dincolo de zidurile orașului antic, parcate în porticul unui grajd în care erau rămășițele a trei cai. 

Erupția Muntelui Vezuviu din 79 d.Hr. a distrus Pompeii. Carul a fost cruțat când pereții și acoperișul structurii în care se afla s-au prăbușit și, de asemenea, a supraviețuit jefuirii de hoții din antichități din zilele noastre. Carul a fost găsit pe terenul uneia dintre cele mai semnificative vile antice din zona din jurul Vezuviului. Arheologii au găsit anul trecut în aceeași zonă de la marginea orașului Pompei, Civita Giulian, rămășițele scheletice ale celor despre care se crede că ar fi fost un om bogat și sclavul său, încercând să scape de moarte. Primul element de fier al carului a apărut pe 7 ianuarie din pătura de material vulcanic care a umplut porticul cu două etaje. Arheologii cred că căruța a fost folosită pentru festivități și defilări, poate și pentru a transporta mirese la noile lor case. În timp ce carele pentru viața de zi cu zi sau transportul produselor agricole au fost găsite anterior la Pompei, oficialii au spus că noua descoperire este primul car ceremonial dezgropat în întregime.

Vila a fost descoperită după ce poliția a dat peste tunelurile ilegale în 2017, au spus oficialii. Două persoane care locuiesc în casele de pe amplasament sunt judecate pentru că ar fi săpat mai mult de 80 de metri de tuneluri în locul respectiv.

 

Share this:

Comentează


This will close in 30 seconds